TV-Supertuga on Kodi 17

Marktplaats en eBay staan er vol mee, advertenties van Android mediacenter boxjes waar “speciale” software opstaat om gratis naar IPTV te kijken. Voor de meeste mensen klinkt het allemaal heel spannend, in praktijk is het heel simpel om zelf deze software te installeren. In deze post is dan ook te lezen hoe je deze “speciale” software moet installeren.

Allereerst is het belangrijk dat je een apparaat hebt met daarop de mediacenter software genaamd Kodi. Kodi is een open source mediacenter software pakket waarmee het mogelijk is om video/audio bestanden mee af te spelen. Tevens is het mogelijk om zogenoemde add-ons te installeren binnen Kodi zodat er meer opties beschikbaar zijn. De “speciale” software wat vaak wordt genoemd in de advertenties is dan ook niet meer dan een gratis add-on dat is ontwikkeld voor Kodi.

In deze post is alleen te lezen hoe je de add-on installeert. Kodi kan namelijk op tientallen manieren en verschillende apparaten worden geïnstalleerd, het is dan ook erg lastig om voor elk apparaat een handleiding te schrijven. Op de Kodi download pagina (LINK) vindt je voor veel apparaten de benodigde download link. De wiki pagina (LINK) van Kodi staan al veel handleidingen hoe je Kodi kan installeren.

Ervan uitgaande dat de installatie van Kodi is gelukt, gaan we beginnen met het installeren van de nodige IPTV add-on.

  1. Start Kodi op en klik op het tandwiel links bovenin.
  2. Ga daarna naar File manager en klik op Add Source. Dubbelklik op None en vul daar de volgende URL in: http://repo.cazwall.com/sc en klik op OK. Bij de media source name vul je de naamgeving sc in en klik je nogmaals op OK.  3. Herhaal stap 2 nogmaals, echter vul je nu de URL http://fusion.tvaddons.ag in en bij media source name vul je fusion in.

  4. Ga nu terug naar het hoofdmenu en klik op Add-ons in het menu. Kies daarna voor het tandwieltje en zorg ervoor dat unkown source geactiveerd is. Wanneer je deze activeert zal er een waarschuwingsvenster verschenen, kies hierbij voor Yes.  5. Ga nu terug naar het Add-ons venster en kies nu voor het geopende doosje links bovenin.
  6. Klik op Install from ZIP file en kies voor de source sc. Klik daarna op .Repository (Click here) en kies dan voor repository.simplycaz-1.0.1.zip. De repository zal nu worden geïnstalleerd, wanneer de installatie klaar is zal er rechts bovenin een melding verschijnen.
  7. Kies nu nogmaals voor Install form ZIP file, maar dit keer pak je de source fusion. Klik op kodi-repos –> English en klik daar op repository.shani-2.9.zip zodat deze ook wordt geïnstalleerd.
  8. Klik nu op Install from repository en daarna op Simply Caz Repo. Kies voor de categorie Video Add-ons en scroll naar beneden totdat je TV-Supertuga ziet staan. Klik hier op en kies daarna voor Install. Naast TV-Supertuga zullen ook een aantal andere benodigdheden automatisch worden geïnstalleerd. Als de installatie voltooid is ga je weer terug naar het hoofdmenu en zal de TV-Supertuga add-on zichtbaar zijn.
  9. Open de TV-Supertuga add-on en kies een categorie streams die je wilt bekijken. Kies dan één van de servers (in mijn voorbeeld zijn er 3 beschikbaar) en klik een stream aan. Het kan zijn dat je nog een melding krijgt om een plugin te installeren, klik dan op Yes. Als ook deze plugin is geïnstalleerd zal de stream worden geopend en kan je deze bekijken!