[LG Nexus 5] Microphone fix

nexus5_mic_01

Vandaag werd ik opgebeld, maar de persoon aan de andere kant kon mij niet horen. Na wat dingen te hebben geprobeerd, bleek het toch aan mijn telefoon te liggen…de microfoon werkte niet meer. Na wat onderzoek op internet was de oplossing snel gevonden en werkte mijn microfoon weer binnen 10 minuten. Mocht je dit probleem nou ook hebben, hieronder vindt je de beschreven waardoor je het zelf kan oplossen.

Zet allereerst je telefoon uit. Maak daarna de achterkant van de telefoon los, dit kan je doen doormiddel van een kleine schroevendraaier of zoals ik het heb gedaan met mijn nagel. Let op, doe dit wel heel voorzichtig! Je wilt namelijk niet een nieuwe achterkant voor je telefoon bestellen. Nadat de achterkant eraf is, zal het er ongeveer zo uitzien.

nexus5_mic_02

Maak daarna met een kleine kruiskopschroevendraaier de 6 schroeven los en haal de beschermkap eraf. De schroeven die je moet losdraaien zijn rood gemarkeerd op de foto.

nexus5_mic_03

nexus5_mic_04

Maak nu met bijvoorbeeld ducktape of elektro tape kleine stroken ongeveer ter grote van de grijze balk dat net boven de batterij zit. Plak 3 á 4 stroken op elkaar en plaats deze zorgvuldig op de grijze balk dat net boven de batterij zit. Maak het niet te dik, anders kan de beschermkap er niet meer goed op. 3 á 4 stroken is dan ook ruim voldoende!

nexus5_mic_06

nexus5_mic_05

Plaats de beschermkap weer terug en schroef de 6 schroefjes weer vast. Zet de telefoon weer aan en controleer of de microfoon weer werkt. Als alles weer naar behoren werkt dan je de achterklep er weer op klikken en is je telefoon weer klaar voor gebruik.

nexus5_mic_07