[Spotify] Eigen muziek toevoegen aan een Spotify playlist

Spotify Upload

Online heb je een lekkere track gevonden van bijvoorbeeld een DJ die zijn muziek gratis verspreid op het internet. Omdat je de track ook onderweg wilt beluisteren zoek je de artiest op Spotify zodat de track toegevoegd kan worden aan je bestaande playlist, echter tijdens de zoektocht blijkt dat de artiest niet op Spotify te vinden is! Wat nu!? Met onderstaande stappen kan een track die op jouw computer staat worden toegevoegd aan een (eigen) bestaande playlist zodat de track toch onderweg te beluisteren is!

Maak een folder aan op de computer waarin de tracks staan die je wilt toevoegen aan jouw playlist. Open de Spotify applicatie op jouw computer en ga naar Edit –> Preferences.

spotify_upload_1

Scroll naar het kopje genaamd Local Files en kies daar voor de optie Add a Source. In de pop-up die verschijnt zoek je de folder op waarin de tracks staan die je straks wilt gaan toevoegen, nadat de folder is gekozen zal deze onder het kopje Local Files erbij komen te staan.

spotify_upload_2

Onder het kopje Your Music, dat te vinden is aan de linkerkant in Spotify, kies je voor de optie Local Music. Voeg de tracks toe aan jouw playlist zodat we deze straks kunnen inladen op de telefoon.

spotify_upload_3

spotify_upload_4

Start nu de Spotify applicatie op jouw telefoon en ga naar de playlist waarin de nieuwe tracks staan. Je zal zien dat de nummers die zojuist zijn toegevoegd als niet beschikbaar worden weergegeven. Echter als je nu het vinkje omzet bij Downloaden dan zullen de tracks die je zojuist hebt toegevoegd worden geupload van jouw computer naar de telefoon. Waardoor het daarna mogelijk is om je favoriete tracks die normaal niet op Spotify staan alsnog onderweg te beluisteren in dezelfde playlist als de wel te vinden tracks op Spotify!

spotify_upload_5

spotify_upload_6

!! LET OP !!
De tracks kunnen alleen worden overgezet van jouw computer naar de telefoon, als Spotify ook aanstaat op de computer zelf. Sluit de Spotify applicatie op de computer niet af tijdens het uitvoeren van bovenstaande stappen. Wanneer het vinkje bij Download weer wordt uitgezet zullen de tracks die je zelf hebt toegevoegd niet meer beschikbaar zijn, pas wanneer de stappen opnieuw worden uitgevoerd zullen de tracks weer beschikbaar zijn. Tevens is het verstandig om de Wifi aan te zetten wanneer de tracks uit jouw playlist worden gedownload, dit kan namelijk een flinke impact hebben op je databundel.