[Peugeot] Remove head unit / SMEG radio

remove_head_unit_01

In deze post ga ik uitleggen hoe je eenvoudig de head unit / SMEG radio uit een Peugeot 208 kan halen. Om geen krassen te veroorzaken is het verstandig om gebruik te maken van een “radio removal tools“, deze zijn voor enkele euro’s al te koop op eBay.

Verwijder de sierbehuizing door vanaf de bovenkant een plastic koevoetje (te vinden in de radio removal tools set) er tussen te wringen. Wanneer de sierbehuizing los is, verwijder met een TORX schroeven draaier de bovenste twee schroeven zodat het scherm los komt.

remove_head_unit_02

Schuif voorzichtig het scherm naar voren vanaf de bovenkant zodat het scherm los komt van het dashboard. Doe dit wel voorzichtig aangezien er nog 2 kabels aan de zijkant zitten die verwijderd moeten worden. De kabels kan je losmaken door de veiligheidspin van de kabel in te drukken, daarna kan de kabel los worden getrokken. Wanneer het scherm is verwijderd, kan de houder van het scherm worden losgemaakt. De houder zit vast met 4 TORX schroeven.

remove_head_unit_03

remove_head_unit_04

Wanneer ook de houder van het scherm is verwijderd, is de SMEG radio zichtbaar. Verwijder de laatste twee TORX schroeven om de radio volledig uit het dashboard te kunnen halen!

remove_head_unit_05

remove_head_unit_06