Macintosh Classic-i3 *Update 2*

Hierbij een nieuwe update met daarin de progressie tot nu toe. Omdat ik de huidige interne behuizing wil blijven gebruiken, maar er geen genoeg stevigheid was om er iets op vast te zetten moest er een extra bodemplaat op worden bevestigd. Helaas is ijzer niet zo heel goedkoop, maar gelukkig vond ik bij de kringloopwinkel 2 mooie ijzeren platen. Officieel moesten de 2 ijzeren platen een schoenensteun voorstellen, maar dat is blijkbaar nooit een verkoopsucces geworden aangezien ze niet meer te koop zijn bij de Ikea!

Na het opmeten van de maten, ben ik aan de slag gegaan met de Dremel. Echter was het ijzer harder dan ik had verwacht, dus de normale slijptol moest er aan de pas komen. De bodemplaat bestaat uit 2 delen (het was namelijk niet mogelijk om de bodem uit 1 plaat te halen). Aan de achterkant heb ik een opening gemaakt zodat straks daar de SATA/Power kabels langs kunnen lopen.

De randen van de bodemplaat zien er nog scherp uit op de foto, echter is dit in het echt niet het geval. Later in het project zullen de randen worden voorzien van een plastic molding, zodat de kabels niet snijden in het ijzer. Tevens zal het er dan ook netter uitzien, maar dit gebeurd pas nadat de interne behuizing is overgespoten.

De bodemplaat is vast gezet met popnagels, aangezien dit er netter uitziet en ook nog eens erg stevig is.

Nu de bodemplaat erop zit is het ook mogelijk om er iets op te monteren. Aangezien de voeding ook binnen is gekomen ben ik dus begonnen aan de ophangbeugel voor de voeding. De voeding komt straks gedeeltelijk boven de moederbord te hangen en omdat de moederbord zelf nog niet was besteld heb ik eerst doormiddel van een stukje karton een moederbord gemaakt. Aan de hand van het stukje karton kon ik dan bepalen tot waar de voeding maximaal mocht komen.

Het originele idee was om een ophangbehuizing te maken dat bestond uit 3 pilaren, met daartussen een aantal dragers om het stabiel te houden. Maar omdat de voeding bijna niets weegt, bestaat de gehele constructie nog maar uit 1 pilaar. Deze pilaar is gemaakt uit een stuk aluminium dat al een hoek had, de pilaar moest dus alleen op maat worden gemaakt en er moest een voetje onderkomen. De voet is gemaakt door de pilaar is langer te maken en dan een gedeelte weg te halen (zie afbeelding), hierdoor kan je de andere kant zonder problemen ombuigen en heb je het voetje gemaakt. 2 kleine gaatjes erin boren, 2 popnagels erin en het statief is gemaakt.

In de volgende update zal ik gaan beginnen met het ophangsysteem voor de SSD schijven, deze zullen aan de onderkant van de interne behuizing worden geplaatst. En doormiddel van een rol systeem makkelijk naar voren kunnen worden gehaald.