Macintosh Classic-i3 *Update 1*

Na wat speur werk op Marktplaats, kwam een (goedkope) mooie Macintosh Classic tegen. Helaas zat er geen muis/toetsenbord bij de computer en ook wist de eigenaar niet of de Macintosh nog functioneerde. Aangezien beide niet belangrijk voor mij waren, was de deal snel gesloten en binnen een paar dagen was de Macintosh in huis.

Uiteraard heb ik direct geprobeerd de Macintosh aan te zetten, de Macintosh maakte het bekende opstartgeluid en toonde zowaar beeld! Helaas zat ik na 5 minuten nog steeds te staren naar hetzelfde grijze beeld en kon ik met zekerheid zeggen dat de Macintosh niet ging werken zoals hij er nu bij staat.

Om te kijken wat er precies aan de hand was heb ik de kas maar eens open gemaakt, een paar schroefjes later kon de hardware eruit worden gehaald. Een korte blik toonde al snel een grote roest plek op de ijzeren behuizing en dit voorspelde niet veel goeds. Omdat ik de hardware toch niet wilde gebruiken, heb ik netjes alles gedemonteerd en toen bleek dat de Macintosh al een tijdje uit heeft gestaan op een zoldertje. De batterij dat is gemonteerd op de moederbord was gaan lekken en heeft flinke schade achtergelaten.

Om ervoor te zorgen dat de roest niet verder gaat verspreiden, is alle roest netjes verwijderd met een Dremel i.c.m. slijpsteen. Na een uurtje slijpen zag de behuizing er weer schoon uit, zodat hij later in het project zonder problemen opnieuw gespoten kan worden.