Macintosh Classic-i3 – Project Start

Ontstaan:
Mijn huidige Linux server is alweer een wat jaartjes oud en is dus hard aan vervanging toe (zowel hardwarematig als softwarematig). Vooral softwarematig is het een rommeltje geworden, er is veel op geïnstalleerd wat niet meer gebruikt wordt. En ook zijn sommige onderdelen niet netjes geïnstalleerd, oftewel tijd voor een vernieuwing!

Omdat ik geen zin had in een kant-en-klare oplossing zocht ik naar iets aparts en toen kwam ik een foto tegen van een Macintosh Classic. En toen bedacht ik me, waarom geen Linux server maken in een Macintosh Classic behuizing. Het is direct een alles in één oplossing omdat er ook al een scherm inzit, dus mocht ik ooit snel even een scherm nodig hebben dan zit hij al aangesloten!

Huidige hardware:
De huidige hardware heb ik destijds tweedehands gekocht op Marktplaats en bestaat uit de volgende componenten:

Moederbord : Intel DG41RQ
Processor : Intel Core2Quad Q8200 @2333 mhz
Geheugen : 4069 MB 2x 2048
HDD : WDC 1000GB

En alles is ingebouwd in een Cooler Master HAF912 behuizing (destijds wel nieuw gekocht), super stevige kast maar wel lomp groot.

NIeuwe hardware:
Omdat de nieuwe behuizing niet heel groot is, moet de hardware dus ook kleiner worden. Een ATX moederbord is te groot, dus vandaar dat er gebruik gemaakt gaat worden van een mini-ITX board. Deze zijn 17x17cm oftewel perfect om te gebruiken in kleine behuizingen! Ook is er gekozen voor een kleinere voeding dan standaard, namelijk een SFX voeding zodat hij mooi weggewerkt kan worden.

Moederbord: Asrock B75M-ITX
Processor: Intel Core i3 2120 @3300MHZ
Geheugen: Corsair CMV8GX3M2A1333C9 (2x2GB)
SSD 1: Samsung 840 series SSD 120GB
SDD 2: Samsung 840 series SSD 120GB
Voeding: be quiet! SFX Power 300 Watt