Schietkist V2 *Kabels*

kabels-01

Vandaag de laatste kabel gemaakt voor de schietkist, deze kabels worden gebruikt om de schietkist te verbinden met de fieldboxen. De bedoeling was eerst om de kabels te kopen, echter kon ik nergens kabels vinden van 25m voor een normale prijs. Dus vandaar dat ik de kabels zelf heb gemaakt.

De kabels zijn gemaakt van UTP kabels, een UTP kabel heeft 8 adres dus vandaar dat ik voor elke field kabel 3 UTP kabels van 25m heb gebruikt. Omdat een DB25 connector bestaat uit 25 pinnen (logisch!) en met 3 UTP kabels kon ik maar 24 pinnen verbinden, daarom zijn pin 23 en 25 met elkaar verbonden. Deze pinnen worden namelijk gebruikt voor de ground connectie.

Om de UTP kabels te beschermen heb ik een cable sleeve getrokken om de kabels, dit zorgt ervoor dat de kabels bij elkaar blijven en het ziet er ook nog eens mooi uit. Om de soldeerpunten beter te beschermen is er een klein laagje lijm erop gespoten, hierdoor zijn de soldeerpunten extra beschermt.