Schietkist V2 *Update 3*

Schietkist-v2-update3

Na een tijdje er niet mee bezig te zijn geweest, ben ik dit weekend maar weer eens begonnen. Het paneel is nog lang niet af, maar hierbij alvast een status update van het paneel.

Na veel wikken en wegen, tekeningen maken en kijken naar materialen is het paneel gemaakt in 3mm dik MDF. De bedoeling was eerst om het paneel te laten lasersnijden, echter lukte het maar niet om het idee wat in mijn hoofd zat te verwerken in een technische tekening dat een lasersnijder snapte. Vandaar dat ik van dat idee ben afgestapt en een “normale” tekening hebt gemaakt zodat het boren iets makkelijker ging.

De eerste poging mislukte helaas, waarschijnlijk omdat het nogal erg gehaast werd gedaan. De tweede poging heb ik meer tijd genomen en was ik wel positief over het resultaat. Sommige gaten zitten helaas niet helemaal recht onder elkaar, maar voor die ene keer in het jaar dat het wordt gebruikt vind ik het perfect!

Nadat het boren van de gaten klaar was en de gaten voor de DB-25 connectors ook waren gemaakt, is de MDF plaat helemaal geschuurd. De plaat had ik al op maat laten zagen bij de bouwmarkt, echter was de koffer niet helemaal recht dus ik moest één kant een beetje bijwerken. Nadat de plaat passend was en alles netjes was geschuurd, is de plaat bewerkt met een grondverf. Toen de grondverf was opgedroogd is de plaat nogmaals (lichtjes) opgeschuurd, zodat daarna de toplaag erop kon worden gespoten.

Nu de basis van het paneel klaar is, kan ik gaan beginnen met de connectors/switches/LEDjes te monteren. De eerste paar switches zitten er al op, volgende weekend probeer ik de andere switches erop te zetten en een begin te maken aan de DB-25 connectors.