Schietkist V2 *Update 4*

schietkist-light-0

Inmiddels zijn er al aardig wat dingen gebeurd sinds de vorige update, echter zal ik in deze update niets tonen met betrekking tot het paneel dit gebeurd in een latere update. In deze post laat ik zien hoe ik straks in het donker alle knopjes kan vinden!

Bij de IKEA verkopen ze verschillende soorten LED strips voor een niet al te hoge prijs. Omdat ik geen RGB LED strip nodig had of een andere “speciale” LED strip, was voor mij de LEDBERG voldoende. Voor €9,99 krijg je 3 LED strips, een power adapter en wat ophangscharnieren. Aangezien voor mij alleen de LED strips van belang waren heb ik de rest weggegooid.

Allereerst zijn de LED strips ontdaan van hun behuizing, dit kan simpel gedaan worden door een klein plastic pinnetje te verwijderen. Daarna zijn de connectors verwijderd die vast zaten aan de LED strips, zodat ik de nieuwe kabels erop kon solderen. Voor de netheid en tevens veiligheid krimpkousjes op de uiteindes van de LED strips gemaakt en twee kleine gaten geboord in de schietkist behuizing voor de kabels. Als laatste de kabels door de gaten getrokken en de LED strips vast gelijmd met secondelijm. Hieronder het resultaat van de LED strips, als de schietkist af is zal ik er nog een plexiglas plaatje inzitten zodat het licht netjes worden verdeeld.