Macintosh Classic-i3 *Update 4*

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste update is geweest, dus het wordt tijd voor update 4!

Zoals eerder te lezen was wil ik in mijn server 2 SSD schijven gaan gebruiken, maar omdat er niet heel veel plek vrij is in de behuizing moest ik plek gaan creëren. Onder de interne behuizing is een grote loze ruimte, deze wil ik dan ook gaan benutten voor mijn SSD schijven. Echter is er geen manier om de schijven makkelijk op te hangen en tevens moet je ook makkelijk bij de schijven kunnen komen wanneer het nodig is. Vandaar dat ik een ophangsysteem heb gemaakt dat kan worden uitgeschoven, zodat als je erbij moet komen de schijven heel makkelijk naar buiten geschoven kunnen worden.

Dit ophangsysteem is gemaakt met 2 onderdelen, namelijk een hoekijzer en een kleine rails (simpel!). De hoekijzer is aan de ene kant vast gemaakt aan de rails en de andere kant wordt straks vast gemaakt aan de bodem van de interne behuizing. Ik heb 4 van deze dingen gemaakt, zodat tussen elke 2 rails systemen een SSD houder kan worden gemonteerd. In deze houder kan dan weer de daadwerkelijke SSD worden geplaatst.

Toen het ophangsysteem voor de SSD schijven klaar was, ben ik begonnen met het ophangsysteem voor het TFT scherm. Ik had verschillende manieren in mijn hoofd hoe dit systeem eruit moest komen te zien. En bij alle manieren liep ik tegen het probleem aan dat het, of te veel ruimte in beslag nam, of moeilijk was om het scherm op te monteren. Op het TFT scherm zit namelijk geen bevestigingspunten en het is ook niet mogelijk om er een gat in te boren of schroef erop te bevestigen. Vandaar dat ik heb gekozen voor de oplossing met stevig klittenband. Het heeft bijna niets te houden, dus klittenband is in dit geval de perfecte uitkomt.

Het ophangsysteem is gemaakt van de aluminiumpaal die ik nog had van de voeding hanger. Ik heb twee stukken aan elkaar gemaakt zodat het een omgekeerde L-vorm is, deze stukken zijn aan elkaar gemaakt door middel van pop nagels. Op het uitstekende stuk aluminium heb ik klittenband bevestigd en op de achterkant van het TFT scherm is ook klittenband bevestigd (hiervoor is lijm gebruikt). De L-vorm is daarna vastgemaakt aan de interne behuizing door middel van pop nagels en het ophangsysteem voor het TFT scherm is klaar. Op de foto hieronder zie je een voorbeeld hoe het scherm er straks in komt te hangen, echter was dit nog als proef. Uiteindelijk wordt het scherm precies in het midden geplaatst en zal er een stuk plexiglas voorkomen met daar overheen folie met zwarte randen. Hierdoor zal alleen het daadwerkelijke scherm zichtbaar worden en niet de behuizing van de TFT scherm zelf.

Inmiddels heb ik ook een voeding omvormer ontvangen uit Hong Kong voor het TFT scherm. Ik wil namelijk zo veel mogelijk ruimte vrijlaten in de behuizing voor de airflow en deze omvormer is 6,6cm bij 3cm en zet max. 240v AC om in 12v DC. Oftewel perfect voor mijn TFT scherm! Alleen nu nog kijken hoe ik een behuizing ervoor kan maken.

Aangezien de meeste gaten nu wel zijn geboord, is de interne behuizing ook alvast gespoten. Allereerst zijn er een aantal primer lagen opgegaan zodat alles goed dekt (uiteraard ook eerst alles goed opgeschuurd) daarna een laag hoogglans zwart. Met onderstaande resultaat 🙂