Schietkist V2 *Update 5*

schietkist_0

Op dit moment is de schietkist nog niet klaar, maar zoals het er nu uitziet verwacht ik hem deze wel klaar te hebben! In deze update zal ik de progressie tot nu toe laten zien.

Allereerst zijn alle DPDT schakelaars geplaatst, tevens is de key switch & power connectors geplaatst op het paneel. Tevens zijn de eerste 4 LED houders geplaatst zodat ik kon beginnen met het solderen van de eerste punten. De key switch is aangesloten aan de + aansluiting, vanuit hier gaan er twee kabels naar de DPDT schakelaar (ARM & Test schakelaar) en de DPDT schakelaar voor de LED verlichting in de behuizing. De kabel die naar de ARM/Test DPDT schakelaar loopt, wordt gesplit naar twee kabels. Beide zijn aangesloten op de ARM/Test DPDT schakelaar, één +kabel is voor de ARM functie en de andere +kabel is voor de Test functie. Hieronder een illustratie ter verduidelijking.

DPDT-switch

Om aan te geven in welke modus de schietkist staat zijn er twee LEDjes geplaatst naar de DPDT schakelaar, de rode LED betekent dat de schietkist in ARM modus staat en de groene LED betekent dat de TEST modus is geactiveerd. Tussen de + punt van de LED en de + kabel zit een 1k resistor, dit om ervoor te zorgen dat het LEDje niet doorbrandt.

De kabel dat naar de ARM en TEST setup loopt (vanuit de DPDT schakelaar) heeft een vertakking naar 5 kabels, elke rij schakelaars heeft zijn eigen + aanvoer. Eerst ben ik begonnen op de DPDT schakelaars te voorzien een koppeling naar de + toevoer, doormiddel van de schakelaars door te lussen. Daarna heb ik de alle LED houders geplaatst en de blauwe LEDjes geplaatst in de houders. De + kant van de LEDjes hebben allemaal een 1k resistor gekregen, dit zorgt er niet alleen voor dat het LEDje niet doorbrandt maar ook komt er dan niet genoeg spanning op de ontsteker te staan waardoor deze intact blijft in de test modus. Als laatste zijn de LEDjes met elkaar verbonden door de deze door te lussen zoals ook is gedaan bij de DPDT schakelaars.

Nu alle rijen zijn voorzien van een + kabel, heb ik de eerste DB-25 connector gemaakt voor het paneel. Nadat de DB-25 connector is gemaakt, is de eerste rij verbonden aan de DB-25 connector. De LED en de DPDT schakelaar zijn beide verbonden aan dezelfde kabel dat loopt naar de DB-25 connector, hieronder een illustratie.

LED-DPDT

De laatste twee dingen die tot nu toe zijn gedaan, zijn dat alle DPDT schakelaars een kabel hebben gekregen die straks gaat lopen naar de DB-25 connector. Tevens is de DPDT schakelaar afgemaakt voor de LED verlichting dat is gebouwd in de behuizing van de schietkist.